Pemain WNBA Ditangkap Selepas Menumbuk Pemain

wnba

Pemain Chicago Sky WNBA Deanna Jackson ditangkap di Israel atas tuduhan menyerang setelah dia memukul pemain dari pasukan lawan di tempat letak kereta selepas permainan. Jackson tidak akan dibenarkan meninggalkan Israel sehingga selepas pertandingan pembukaan pra-musim Chicago Sky.

Jackson menghabiskan mega888  sejuk ini bermain untuk You Ramat Hasharon dalam liga Israel. Dia ditangkap mega888 setelah dia menyerang Ina Gourevitch, seorang penjaga Elitzure Ramle. Serangan itu berlaku setelah Ramle memenangi pertandingan liga juara 81-68. Namun, pada minit penutupan permainan, Jackson dan Gourevitch saling bertengkar dan saling berteriak.

Pertarungan meluas ke tempat letak kereta di mana Jackson mencari Gourevitch dan kemudian menumbuknya di hidung dan mematahkannya.

Pasport Jackson telah disita dan dia akan meninggalkan Israel pada hari berikutnya untuk bergabung dengan pasukannya, Chicago Sky, yang dijadwalkan untuk memulakan pertandingan pramusim pertama mereka melawan Phoenix di rumah.

Sky telah menggantung Jackson selama-lamanya. Michael Alter, pemilik Chicago Sky, mengatakan organisasi itu terkejut dan malu dengan tingkah laku Jackson, terutama kerana ia benar-benar di luar watak. Dia menambah bahawa tidak ada tempat di WNBA dan Chicago Sky untuk tingkah laku seperti ini.

Pegawai pasukan bercakap dengan ejen Jackson yang mengesahkan bahawa Jackson menyerang Gourevitch selepas perlawanan.

Jackson akan hadir di mahkamah pada 3 Mei dan Gourevitch telah mengajukan tuntutan ganti rugi $ 20,000.

Dalam pernyataan yang dikeluarkan oleh pasukan Jackson di Israel, Jackson meminta maaf kepada Gourevitch atas tingkah lakunya, sementara ketua Ramle Shmulik Levkovitz mengatakan kejadian itu tidak hanya mencemari permainan kejuaraan tetapi juga seluruh musim bola keranjang Israel.

Jackson adalah salah satu daripada 17 pemain WNBA yang menghabiskan musim sejuk di Israel. Di Israel, pemain Amerika teratas menghasilkan sekitar $ 80,000 setiap musim sementara gaji WNBA untuk musim ini antara $ 31,000 hingga $ 90,000. Itulah sebabnya mengapa banyak pemain WNBA teratas melakukan perjalanan ke luar negara setiap musim sejuk mencari peluang yang lumayan untuk mendapatkan wang tambahan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.